- 2,5 stiklinės miltų
- 1 šaukštai cukraus
- 60 g margarino
- 2 kiaušiniai
- 3 tryniai
- 1 stiklinė pieno
- 50 g mielių
- 200 g uogienės arba džemo
- 1 šaukštas acto arba spirito
- druskos
- 500 g taukų kepimui
- Cukraus pudros pabarstymui
Iš mielių, cukraus, dalies miltų, pieno paruošti raugą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kiaušinius, trynius ir cukrų ištrinti ant garų, įberti žiupsnelį druskos. likusius miltus supilti pieną, raugą, išlydytus taukus, ištrintus kiaušinius ir actą. Užminkyti tešlą (neturi lipti prie rankų), palikti šiltoje vietoje. Kai padvigubės, iškočioti 1 cm storio lakštą ir stikline išspausti griežinėlius. Ant kiekvieno uždėti truputį uogienės arba džemo, pridengti kitu griežinėliu, kruopščiai sulipdyti kraštus. Spurgas sudėti ant pabarstytos miltais lentos. Palikti, kol pakils. Taukus taip pat įkaitinti, kad įmestas į įuos mažas tešlos gabalėlis tuoj pat išplauktų. Pakilusias spurgas mesti į karštus taukus. Indą pridengti dangteliu. Kai spurgos paraus, apversti ir baigti virti nepridengus (kartkartėmis įmesti į karštus taukus gabaliuką žalios bulvės). Gatavas spurgas išgriebti, nusunkti taukus, sudėjus ant sugeriamojo popieriaus ir pabarstyti cukraus pudra arba apipilti cukraus glajumi.