• 155 g miltų
  • 60 g miltinio cukraus
  • 90 g sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 šaukštas vandens
  • 12 obuolių
  • 45 g cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1 šaukštelis miltinio cukraus
  • 1 šaukštas sviesto

Miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkyti su miltais. Sudėti kiaušinių trynius, įpilti šaukštą vandens, ir suminkyti tešlą. Ant sviestinio popieriaus iškočioti apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjauti. Ta juostele apjuosti gilesnės apvalios formos kraštus. Likusią tešlą įdėti į šaldytuvą 20-30 min. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti riekutėmis. 1 šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Pakaitinti kol ištirps cukrus, sudėti obuolius ir troškinti 10 min., kol obuoliai taps minkšti, tada nuimti dangtį ir dar pakaitinti 5 min. Atšaldyti. Obuolius sudėti į sviestu pateptą formą ir uždengti tešla, gerai apspausti kraštus. Viršų patepti baltymais ir apibarstyti miltiniu cukrumi. Orkaitę įkaitinti iki 210 C temperatūros ir kepti maždaug 40 min. Pyragą patiekti inde, kuriame kepė, ir valgyti karštą su plakta grietinėle.