Hagrido gynėjas

Twitter paskyroje J. K. Rowling atskleidė stebinantį faktą apie Rubėjų Hagridą, vieną iš mylimiausių „Hario Poterio” veikėjų. Vienam gerbėjui paklausus, kokios formos būtų Hagrido gynėjas (puikus klausimas žinant neįprastą Rubėjaus skonį gyvūnams), rašytoja atsakė: „Hagridas neiššauktų Gynėjo. Tai labai sunkus burtažodis.”

Ir knygose, ir filmuose Gynėjo kerai yra vieni iš galingiausių apsigynimo burtų, kuriuos gali panaudoti burtininkas, kad apsigintų nuo Psichų – juodųjų sutvėrimų, kurie maitinasi žmogaus laime.

Tai vienas sudėtingiausių burtažodžių burtininkų pasaulyje. Norint iškviesti Gynėją, burtininkas turi prisiminti patį laimingiausią įvykį savo gyvenime. Kerai iššaukia magišką apsauginį kokio nors gyvūno pavidale, kuris geriausiai atitinka burtininko charakterį.

Rowling atsakymas turbūt reiškė, kad kerai yra paprasčiausiai per sunkūs Hagridui, kuris buvo išmestas iš Hogvartso. Tačiau gerbėjai jaudinasi ir dėl to, kad mylimas pusmilžinis, paliktas savo mamos dar būdamas kūdikiu, gali tiesiog neturėti laimingų prisiminimų, kurie padėtų iššaukti Gynėją.  Ak, Hagridai!