Šokoladinės varlės

12 – 14 šokoladinių varlių reikės:
  • 1 (340 gramų) plytelės šokolado, sulaužyto į gabalėlius
  • 1 arbatinio šaukštelio trinto šokolado
  • 1 plastikinės formelės kąsnio dydžio šokoladinėms varlėms
  • mažų saldainiukų akims
Paruošimas:

Šokoladą sudedamas į indą, tinkamą naudoti mikrobangų krosnelėje. 2 minutes pašildomas šokoladas didžiausiu kaitrumu. Tada pamaišomas. Toliau šildomas 15 minučių intervalais, kol šokoladas visiškai ištirpsta. Indas išimamas iš mikrobangų krosnelės ant ištirpusio šokolado užtarkuojamas 1 arbatinį šaukštelis papildomo šokolado. Šokoladas maišomas iki standžios masės.

Gauta masė supilama į formą (paliekama vietos arbatiniam šaukšteliui ištirpinto šokolado). Formelė ataušinama, kol šokoladas sutirštėja (maždaug per 2 valandas). Varlės išimamos iš formų ir uždedamos akytes su likusiu ištirpintu šokoladu. Varlės palaikomos kambario temperatūroje.

P.S. galima šokoladą tirpinti ir prikaistuvyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *