12 – 14 šokoladinių varlių reikės:
  • 1 (340 gramų) plytelės šokolado, sulaužyto į gabalėlius
  • 1 arbatinio šaukštelio trinto šokolado
  • 1 plastikinės formelės kąsnio dydžio šokoladinėms varlėms
  • mažų saldainiukų akims
Paruošimas:

Šokoladą sudedamas į indą, tinkamą naudoti mikrobangų krosnelėje. 2 minutes pašildomas šokoladas didžiausiu kaitrumu. Tada pamaišomas. Toliau šildomas 15 minučių intervalais, kol šokoladas visiškai ištirpsta. Indas išimamas iš mikrobangų krosnelės ant ištirpusio šokolado užtarkuojamas 1 arbatinį šaukštelis papildomo šokolado. Šokoladas maišomas iki standžios masės.

Gauta masė supilama į formą (paliekama vietos arbatiniam šaukšteliui ištirpinto šokolado). Formelė ataušinama, kol šokoladas sutirštėja (maždaug per 2 valandas). Varlės išimamos iš formų ir uždedamos akytes su likusiu ištirpintu šokoladu. Varlės palaikomos kambario temperatūroje.

P.S. galima šokoladą tirpinti ir prikaistuvyje.