Tešlai:

  • ½ puodelio sviesto
  • 2 puodelių miltų
  • ¼ puodelio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 išplakto kiaušinio
  • 2 valgomųjų šaukštų šalto vandens
  • Įdarui: 2 slyvos

Tešlos paruošimas: Sviestą sukapoti su miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir citrinos žievele, kol susidaro smulkūs trupiniai. Plaktą kiaušinį sumaišyti su vandeniu ir supilti į miltų mišinį. Suspausti tešlą į kamuoliuką. Trumpai paminkyti 5-6 kartus, kad tešla taptų vientisa ir vienodu storiu išploti nepateptos riebalais kepimo skardos dugną ir kraštus. Įkaitinti orkaitę iki 375F.
Įdaro paruošimas: Slyvas išdėlioti perpjauta puse į viršų, truputį uždengiant viena kitą, tešla išklotos kepimo skardos dugne. Sumaišyti miltus, cukrų ir cinamoną. Užbarstyti mišinį ant slyvų. Pabarstyti pjaustytais migdolais. Kepti 35 – 45 minutes, kol tešla gražiai pagelsta, o slyvos „burbuliuoja”.