Ruošiamas aukštais kraštais, uždengiame dubenyje, padėtame virš verdančio vandens. Paprastai pudingas sutaisomas iš miltų, riebalų, cukraus ir kiaušinių, nors į ji gali būti pridedama džiovintų ar šviežių vaisių, prieskonių ar įvairių priedų (kavos, vanilės ir šokolado). Garuose virti pudingai būna Įvairūs: nuo tiršto ir su daugeliu vaisių paruošto slyvų (ar Kalėdų) pudingo iki panašaus į pyragą ar suflė pudingo. Virtas imbiero pudingas (ypač mėgstamas patiekti Saitais žiemos mėnesiais ir, matyt, laikytinas pigesne tradicinio slyvų pudingo atmaina) padaromas su medaus ar geltonojo sirupo (pastarąjį galima pakeisti šviesiuoju kukurūzų sirupu) sluoksniu, kuris būna ant dubens dugno. Medus ar sirupas persisunkia per pudingo minkštimą, o išėmus tą pudingą iš formos, tuo sirupu jis vėl apipilamas.