Kategorijos archyvas: Receptai

Molės Vizli pyragas

170 g sviesto (kambario temperatūros)
150 g cukraus
2 didelių kiaušinių
3 didelų bananų
230 g miltų

Sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sutrinti bananus ir sudėti į plakinį. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir suberti į tešlą. Gerai išmaišyti. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Lunos Geranorės obuolių pyrgas

  • 800g obuolių
  • 200g miltų
  • 100g cukraus
  • 150g sviesto

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Gautą masę įpilkite į riebalais išteptą kepimo skardą.

Sviestą, supjaustytą mažais gabalėliais, įdėkite į didelį dubenį kartu su miltais ir cukrumi. Minkykyte pirštais, kol gausite į smėlį panašią tešlą. Ją išverskite ant uobolių.

Kepkite ~45 min 180 C temperatūroje arba kol ant peilio, įsmeigto į pyragą, neliks tešlos.

Jei norite, į obuolių masę galite įdėti smulkiai sukapotų riešutų (migdolų arba graikinių) ar razinų.

Skanaus!

Bananiniai sausainiai

  • 150 gramų datulių
  • 400 ml avižinių dribsnių
  • 0,75 ml aliejaus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 3 bananų

Datules supjaustyk mažais gabalėliais. Sumaišyk avižinius dribsnius, datules, aliejų ir vanilinį cukrų. Palik stovėti 15 min. Nulupk bananus ir sutrink juos elektriniu plakikliu arba šakute. Sudėk į paruoštą mišinį, išmaišyk. Skardą išklok kepimo popieriumi. Mišinį dėk šaukštu (nedidelėmis krūvelėmis). Kepk maždaug 175 C temperatūros orkaitėje 25 minutes.

Receptą atsiuntė Lara Misticism.

Šokoladinis pyragas

  • 3 kiaušiniai
  • stiklinė cukraus
  • 3 šaukštai pieno
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • 2 stiklinės miltų
  • šaukštas vanilinio cukraus
  • šaukštas kepimo miltelių
  • 50 g juodojo šokolado
  • 2 šaukštai kakavos
  • 1 citrinos

Išplakami kiaušiniai su cukrumi, įpilamas pienas, aliejus, įberiami miltai, vanilinis cukrus ir kepimo milteliai. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Ji padalinama į dvi dalis: į vieną dedama kakava, į kitą įtarkuojamos citrinos žievelės. į formą pirma supilama ruda tešla, paskui – šviesi. Kepama 40 min 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškepa, užtarkuojamas ant viršaus šokoladas.

Šokoladinės varlės

12 – 14 šokoladinių varlių reikės:
  • 1 (340 gramų) plytelės šokolado, sulaužyto į gabalėlius
  • 1 arbatinio šaukštelio trinto šokolado
  • 1 plastikinės formelės kąsnio dydžio šokoladinėms varlėms
  • mažų saldainiukų akims
Paruošimas:

Šokoladą sudedamas į indą, tinkamą naudoti mikrobangų krosnelėje. 2 minutes pašildomas šokoladas didžiausiu kaitrumu. Tada pamaišomas. Toliau šildomas 15 minučių intervalais, kol šokoladas visiškai ištirpsta. Indas išimamas iš mikrobangų krosnelės ant ištirpusio šokolado užtarkuojamas 1 arbatinį šaukštelis papildomo šokolado. Šokoladas maišomas iki standžios masės.

Gauta masė supilama į formą (paliekama vietos arbatiniam šaukšteliui ištirpinto šokolado). Formelė ataušinama, kol šokoladas sutirštėja (maždaug per 2 valandas). Varlės išimamos iš formų ir uždedamos akytes su likusiu ištirpintu šokoladu. Varlės palaikomos kambario temperatūroje.

P.S. galima šokoladą tirpinti ir prikaistuvyje.