• 2 kg šviežios žuvies (ešerių, uoto, ungurių, skumbrės ir kt.)
  • 5-6 šaukštai aliejaus
  • 2 galvutės svogūnų
  • 2 pomidorai
  • truputis svogūnų laiškų
  • 2 šakelės čiobrelių
  • 5 šakelės petražolių
  • lauro lapelis
  • 1-2 skiltelės česnako
  • nedidelė džiovinta apelsino žievelė
  • truputis gero baltojo vyno
  • druskos
  • pipirų.
Žuvis nuvaloma, nuplaunama, nupjovus pelekus, galvas, uodegas (smulkios žuvelės paliekamos sveikos), supjaustoma gabalais, išimami kaulai. Svogūnai supjaustomi storais žiedais ir apkepinami aliejuje. Į juos sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai, suberiami svogūnų laiškai, petražolių lapeliai, čiobreliai, įmetamas lauro lapelis, supilami sugrūsti česnakai ir apelsino žievelė. Viskas truputį patroškinama, paskui sudedamos uodegos, galvos, pelekai ir kietesniais raumenimis žuvis (ungurys, uotas). Pasūdoma ir įpilama vandens, kad žuvis būtų apsemt. Puodas su produktais pastatomas ant didelės ugnies ir greitai užvirinamas. Verdama 7-8 min. Paskui sudedamos minkštesniais raumenimis žuvys ir dar 7 min. paverdama. Bujabesas verdamas ne ilgiau kaip 15 min. Tuomet sriuba nuo ugnies nukeliama, į ją įpilama gero baltojo vyno, įberiama daug pipirų ir viskas dar 5 min. Paverdama ant labai mažos ugnies. Žuvies sultinys perkošiamas per sietą, į jį įdedama pakepintų ar šviežių duonos riekelių. Sriuba išpilstoma į lėkštes ir paduodama į stalą. Žuvis atnešama atskirai, pašildytame dubenyje, apibarstyta petražolių lapeliais.